Veckobrev

Jag vill börja att tacka de elever och föräldrar som jag hade utvecklingssamtal med i onsdags, kommande onsdag träffar jag er övriga! Förhoppningsvis ger samtalet en klarare bild av skolarbetet och måluppfyllelsen. Mer om själva skolveckan kan ni läsa i inlägget nedan som två elever skrivit.

Nästa vecka har de ett större engelska-test där glosor och grammatik från flera kapitel testas av, det gäller kapitel 9 – 16. VI kommer även att ha prov på en mindre del av geografin som handlar om att kunna använda och förstå kartböcker (Atlas). Klickar ni på Skolämnen så hittar ni all information under SO.

I övrigt är det vår första vecka fri schemabrytande aktiviteter, vilket i alla fall jag tycker är skönt. I religionen arbetar vi vidare med Buddhismen, i matematiken ska de inleda ett nytt kapitel, i svenskan har vi fått en skrivande klass – nu lägger vi fokus på att slipa till grammatiken så att texterna också blir språkriktiga, i NO ska Emil börja med rörelse och konstruktion (nu när ljud/ljus är avslutat) och på Hemkunskapen ska det tydligen lagas röror/dippsåser!

Under ”Läxor” finns information om nästa veckas läxor.

Ha en trevlig helg!

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *