Veckobrev (inför Nationella Proven)

Hej!

Bara en vecka kvar till höstlovet, vilket betyder att vi håller på att runda av en del moment. Matematiken avslutar sitt nuvarande kapitel med enheter, vilket klassen har prov i på onsdag. Vi börjar även avsluta vårt arbete med Buddhismen/Hinduismen vilket de har prov i på torsdagen efter höstlovet. Alla ska även ha läst ut sina böcker, som vi lämnar tillbaka till biblioteket innan höstlovet. (Inga övriga läxor)
För mer info titta under fliken ”skolämnen”:


Efter höstlovet kommer perioden för de nationella proven att starta, de första eleverna har redan sina första nationella prov på tisdagen efter lovet (förutsatt att materialet levereras till skolan i tid.)

Första veckan kommer det att vara muntliga nationella prov i Svenska. Eleverna vet sina grupper och har fått prova på att göra nationella provet från 2012 (proven tillgängliggörs efter 5 år). De allra flesta verkar tycka att det känns bra. De ska få lyssna på sitt samtal nästa vecka och fundera över vad som kan utvecklas. Nästa vecka kommer vi även att träna på den andra delen av muntliga nationella, som är att hålla kortare föredrag om ett ämne eleven själv inte får välja.

Andra veckan + Tredje veckan kommer det att vara nationella prov i Matematik. Eleverna får nästa vecka ytterligare info om hur de kan förbereda sig inför dem samt sina grupper (vilket kommer att vara tvärgrupper mellan 6a/6b för att grupperna ska bli så jämna som möjligt).

Vi avslutar med de nationella proven i Engelska. Eleverna kommer att få veta sina grupper nästa vecka, där kan det blir tvärgrupper mellan 6a/6b för att få till så jämna grupper som möjligt. Vill ni öva inför de engelska nationella proven prata gärna engelska hemma (samtala).

Spännande tider! 🙂

Ha nu en härlig helg!

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *